Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Νέο album για τους Dream Theater τον Φεβρουάριο τού 2025 - Τραγούδι - πρόγευση κυκλοφόρησε

Οι ηγέτες τού progressive metal Dream Theater επιστρέφουν με το δέκατο έκτο στούντιο άλμπουμ τους, 'Parasomnia'. Το άλμπουμ σηματοδοτεί το πρώτο άλμπουμ με την εμβληματική σύνθεση του τραγουδιστή James LaBrie, του κιθαρίστα John Petrucci, του μπασίστα John Myung, του πληκτρά Jordan Rudess και του ντράμερ Mike Portnoy μετά το 'Black Clouds & Silver Linings' του 2009.
Τα νέα για το τελευταίο αυτό άλμπουμ έρχονται αμέσως μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της περιοδείας για τον εορτασμό της 40ης επετείου του συγκροτήματος, η οποία ξεκινά από το Λονδίνο σε δέκα ημέρες. Το 'Parasomnia' αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Φεβρουαρίου 2025, μέσω της μακροχρόνιας δισκογραφικής τους στέγης, Inside Out Music/Sony Music. Παραγωγός του άλμπουμ είναι ο Petrucci, μηχανικός είναι ο James 'Jimmy T' Meslin και η μίξη έγινε από τον Andy Sneap. Ο Hugh Syme επιστρέφει για άλλη μια φορά για να δανείσει το δημιουργικό του όραμα στο εξώφυλλο. 
O δίσκος διαρκεί 71 λεπτά κι ο τίτλος του είναι ένας όρος για διαταραχές που σχετίζονται με τον ύπνο, όπως η υπνοβασία, η παράλυση του ύπνου και οι νυχτερινοί τρόμοι. Τραγούδια όπως τα "A Broken Man", "Dead Asleep", "Midnight Messiah" και "Bend The Clock" στηρίζονται στα θέματα που φέρνει ο τίτλος του album.
Αφού λοιπόν, συστήσουμε υπομονή για 4-5 μήνες περίπου μέχρι ν' απολαύσουμε το όλον, πάμε ν' ακούσουμε το πρώτο single 'Night Terror' που ξεπερνά τα 10 λεπτά σε διάρκεια.
Καλώς όρισες και πάλι, Mike Portnoy !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου