Τρίτη 27 Απριλίου 2021

O Smith, o Blaze κι ο Steve

Προσφάτως, ο Adrian Smith πραγματοποίσε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία με τον πολυπράγμονα Richie Kotzen κι είχαμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα μ' έναν δίσκο που κατά κύριο λόγο κινείται στο hard rock / blues. Δικαιότατα πήρε πολυ καλές κριτικές κι όχι λόγω των δύο μεγάλων ονομάτων. Δίσκος που θέλει το χρόνο του κι ακουστικά.
Ακούμε την κομματάρα 'Solar Fire'.




Προ ολίγων ημερών ο συμπαθέστατος Blaze Bayley δεν έβγαλε ακόμη έναν δίσκο επειδή έτσι έπρεπε. Έβγαλε με τους συνεργάτες του έναν πολύ καλό ακραιφνή heavy metal δίσκο με καλοχτισμένες συνθέσεις. Δεν ανακαλύπτει την πυρίτιδα αλλά τον ακούς πολύ ευχάριστα απ' την αρχή έως το τέλος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις συνεχείς συνθέσεις ο Blaze ασχολείται με επιστήμονες διάσημους: Τον Alan Turing (μαθηματικός, κρυπτογράφος), τον Nicola Tesla (φυσικός - εφευρέτης) και τον Stephen Hawking (φυσικός - κοσμολόγος).
Ακούμε το κομμάτι για τον Hawking.


Βλέπουμε λοιπόν, ότι δύο εξέχοντα μέλη της Maiden οικογένειας γράφουν πολύ καλές δουλειές ενώ αντιθέτως, ο Steve Harris, για δεύτερη συναπτή φορά, κυκλοφόρησε υλικό με τους British Lion που πέρασε και δεν ακούμπησε όσο θετικά διακείμενοι κι αν ήμασταν...
Δεν το έχει ο Steve στην προσωπική του καριέρα, δύο full length είναι αρκετά για να τ' αποδείξουν και νομίζω ότι το καλύτερο για εκείνον θα είναι να συγκεντρωθεί σε Maiden υλικό. Το γνωρίζει πολύ καλύτερα αν και τα τελευταία πολλά χρόνια λίγα πράγματα μάς άρεσαν ακόμη και σ' αυτούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου