Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Blaze Bayley: 'Όταν ήμουν στους Maiden ήμασταν σε πόλεμο με το grunge'

Μεγάλες αλήθειες από τον Blaze BAYLEY.


Ο πρώην τραγουδιστής των Maiden δήλωσε ξεκάθαρα ότι όταν ήταν στους Iron Maiden, βρίσκονταν σε πόλεμο με το grunge.
Συνεχίζοντας, σκληρά αλλά όχι ψεύτικα μιλώντας, είπε ότι 'το grunge προσπάθησε να μάς σκοτώσει. Ο βρετανικός τύπος ήθελε να μάς σκοτώσει. Παίζαμε στο Seattle, στο απόγειο του grunge κι ήταν μια από τις χειρότερες συναυλίες μου. Υπήρχε κόσμος που μας κοιτούσε σαν ένα είδος δεινόσαυρου κι έλεγαν: Μα ακόμη δεν πέθαναν αυτοί;'.
Το 2014, ο Blaze είχε δηλώσει ότι δεν έφυγε από τους Maiden με τη θέλησή του αλλά τον απέλυσαν...
Είπαν ότι δεν ήμουν καλός. Και τους ρώτησα: Γυρνάει ο Bruce Dickinson; Ναι, μού απάντησαν. Και σκέφτηκα ότι αυτό θα συνέβαινε τη στιγμή που παγκοσμίως υπήρχε τεράστια πτώση πώλησης cd κι η EMI είχε κλείσει όλα τα εργοστάσιά της. Με τη βιομηχανία δίσκων να είναι τόσο συρρικνωμένη σκέφτηκα ότι η επιστροφή Dickinson ήταν μια καθαρά εμπορική απόφαση. Μού πήρε τέσσερα χρόνια να μπορέσω να το ξεπεράσω αυτό.'.
Και κλείνει με το παράπονο ότι δεν πρόλαβε να συμμετάσχει σε ένα τρίτο Maiden album που θ' αποδείκνυε πολλά...
Όλες αυτές οι δηλώσεις του Blaze, ειλικρινέστατες, έρχονται να κουμπώσουν' με αυτά που γράφαμε προ ολίγου καιρού στο τεράστιο αφιέρωμα που κάνουμε για τα 50 έτη του heavy metal και μπορείς να διαβάσεις εδώ: http://yearzofmetal.blogspot.com/2021/02/50-yearz-of-metal-00s-prologue.html

Translation: LEF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου