Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Frankie Banalli Tribute

If you don't know the greek language, there's a translator for any language, on the right side. Test it !!!

Για όλους εμάς, που στη δεκαετία τού '80 ακούγαμε (και) Quiet Riot, ο θάνατος του Frankie BANALI, χτες, 20 Αυγούστου μάς στενοχώρησε ιδιαιτέρως.


Προσωπικά, στενοχωρήθηκα επιπλέον, επειδή όταν ο Frankie ήταν (εδώ και καιρό) στη φάση των χημειοθεραπειών, έβγαζε μηνύματα αισιοδοξίας
κι έλεγες ότι λίγο η θεραπεία, λίγο η αισιοδοξία του και θα την σκαπουλάρει. Εν τέλει, όχι.
Πριν πάμε στο μουσικό κομμάτι, και δίχως να είμαι γιατρός, θέλω να δείτε το πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η κληρονομικότητα στον άνθρωπο, και δη, σε θέματα υγείας...
Ο πατέρας του Frankie, ονόματι Jack απεβίωσε το 1974, από τι λέτε; Από καρκίνο παγκρέατος. Σαν τον Frankie, τον γιο του. Απ' τον πατέρα στον γιο... Καρκίνο, αλλά στήθους, είχε κι η μητέρα του, η οποία απεβίωσε το 1990. Άρα, από τα 39 του, χωρίς γονείς.
Μουσικά τώρα: Ποτέ δε θ' ακούσεις ή δε θα διαβάσεις τ' όνομα του σε μια φερ' ειπείν λίστα με τους 10 καλύτερους hard rock drummers.
Από την άλλη όμως, ποιος δε θα ήθελε να είναι στη θέση του και να παίζει τύμπανα στο πρώτο χρονικά heavy album που πήγε Νο 1 στο Billboard, το 'Metal Health'; (έχουμε γράψει αλλού γι' αυτό...).


Υπήρξε λοιπόν, μόνιμος drummer των Quiet Riot στα χρόνια της τεράστιας επιτυχίας τους. Εξίσου σημαντικό βεβαίως το γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά, μόνο αυτός είχε μείνει από την κλασικη 4άδα του 'Metal Health', επομένως στην ουσία αυτός ήταν που διατηρούσε ζωντανό τ' όνομα του σχήματος, που φυσικά συνέχιζε (ως πέρσι) να δισκογραφεί. Αυτός ήταν πλέον οι ίδιοι οι Quiet Riot. 
Από χτες το βράδυ, νομίζω ότι πλέον δεν υφίστανται ως σχήμα κι οι Quiet Riot. Εκτός κι αν στο μέλλον, ο Cavazo ή ο Sarzo συνεχίσουν τον μύθο αν και ειλικρινά, δεν ξέρω αν πέρα απ' τη διάθεση, έχουν και τα δικαιώματα ( δεν το ξέρω, πιθανολογώ όχι...). Θυμίζω βέβαια ότι το 2007 είχε φύγει απ' τη ζωή κι Kevin Du Brow...
Και ναι, το βασικό του όχημα ήταν οι Q.R., αλλά συμμετοχές full...
Δεύτερη μεγάλη του αγάπη οι W.A.S.P.


Μάλιστα, δεν πρέπει να περάσει στο ντούκου όχι τόσο το γεγονός ότι συνολικά έπαιξε σε 7 studio δίσκους τους από το 1989 ως το 2004 αλλά κυρίως ότι έχει συμμετάσχει ίσως στα δύο πιο ποιοτικά τους πονήματα, τα 'The headless children', 'The crimson idol'. Αρκετά βαρύ, για βιογραφικό κι αυτό.
Από τα υπόλοιπα, αξίζει ν'αναφέρουμε τη συμμετοχή του στο project των Hughes / Thrall σε δύο τραγούδια (1982) και φυσικά στο Hear ' n' Aid, το 1986.


Σ' ευχαριστούμε, Frankie.
Κουράγιο στους δικούς σου ανθρώπους.

Yearz of metal blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου