Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

'The number of the beast', 38 years ago

Τα χρόνια περνούν κι έτσι, σήμερα, 22 Μαρτίου, συμπληρώνονται 38 έτη απ' την κυκλοφορία του 'The number of the beast' album, των Iron Maiden.


Του πρώτου δίσκου στον οποίο συμμετέχει ο Bruce Dickinson και του τελευταίου για τον Clive Burr.

Επειδή όμως, πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες για το ομώνυμο κομμάτι, ας αναφερθούμε σε δύο - τρία ενδιαφέροντα πραγματάκια...

Το 'The number of the beast' είναι επηρεασμένο από την ταινία 'Damien: Omen II' η οποία αναφέρεται σ' έναν 13χρονο αντίχριστο. Το κομμάτι γράφτηκε απ' τον Steve Harris ο οποίος διευκρινίζει ότι το κομμάτι αναφέρεται σ' ένα όνειρο και δεν έχει να κάνει με την κυριαρχία του διαβόλου.
Την a capella εισαγωγή θα την διάβαζε ο ηθοποιός θρίλερ Vincent Price που όμως ζητούσε παραπάνω λεφτά απ' αυτά που του έδινε το συγκρότημα, κι έτσι το απήγγειλε ένας άγνωστος ηθοποιός..
O αριθμός του Κτήνους, σύμφωνα με την Αποκάλυψη (13:18) είναι ο 666. Πράγματι, 6+6+6 = 18, ο αριθμός του στίχου... 
Κάπου αλλού στο κεφάλαιο, υποστηρίζεται ότι κανείς δε θα μπορεί να πουλάει ή ν' αγοράζει αν δεν έχει τη σφραγίδα 666 στο δεξί χέρι του ή στο κούτελό του...

Ο Bruce Dickinson είχε δηλώσει κάποια στιγμή: ' Ο στίχος 666, the one for you and me έκανε πολλούς παπάδες κι εχθρούς της rock μουσικής να πιστέψουν ότι ήμασταν σατανιστές...'.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου