Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

'Κρυάδα' από τον Biff ( που λατρεύουμε...)

Η μακροχρόνια αγάπη μου για Saxon και Biff είναι πασίγνωστη. Οπότε, αυτά που παρακάτω θα γράψω, κάθε άλλο παρά εμπαθή θα είναι.
Ο Biff ανακοίνωσε ότι το πολυαναμενόμενο πρώτο προσωπικό του πόνημα θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Φεβρουάριο. Άρα, ολοκληρωμένη άποψη, σαφέστατα, δεν μπορώ να έχω.
Έγινε γνωστό το εξώφυλλο όμως. Είν΄αυτό:


Δίχως να το πολυψάξω, ποιος είναι ο εικαστικός, έχουμε την πρώτη
ήττα: εξώφυλλο που παραπέμπει άμεσα σε εξώφυλλο βιβλίου Δημοτικού σχολείου. Θα μπορούσε να το είχε φιλοτεχνήσει ένας μαθητής  ΣΤ' Δημοτικού μ' έφεση στα Εικαστικά...
Κυκλοφόρησε και το πρώτο single όμως, το 'Welcome to the show'. Θα το βάλω παρακάτω. Όμως, το ότι περιέχονται οι στίχοι, βοηθά πολύ. Οι στίχοι είναι απλοϊκοί (όχι απλοί...) και καταπιάνονται μ' ένα θέμα που πολλές φορές έχει γράψει ο Biff, πάνω - κάτω, τη ζωή ενός συγκροτήματος on the road. Πρόχειρα, θυμάμαι τους στίχους του ομώνυμου 'Rock the nations'. Μάλιστα, αν το ψάξετε θα βρείτε, στιχουργικά πάντα, μπόλικες ομοιότητες... Δεύτερη ήττα.
Η σύνθεση τώρα: μια χαρούλα είναι, ξεσηκωτική αλλά δεν καταλαβαίνω ειλικρινά, πού βρίσκεται η διαφοροποίηση σε σχέση με τον ήχο των Saxon που έλεγε ο Biff. Είναι κομμάτι που ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ θα μπορούσε να είναι σε δίσκο Saxon... Οπότε;
Κοιτάξτε να δείτε. Το εξώφυλλο δεν αλλάζει, δυστυχώς. Σύνθεση - στίχους έχουμε μόνο από ένα τραγούδι να κρίνουμε. Εμείς ως οπαδοί, ναι, θα το ακούμε και θα το τιμήσουμε δεόντως.
Το ερώτημα όμως παραμένει ένα: Ποιος ο λόγος - ειδικά σε τούτη την ηλικία - να κάτσει ο Τεράστιος να βγάλει προσωπική δουλειά η οποία διαφαίνεται ότι δε θα είναι κάτι εξαιρετικά διαφορετικό από Saxon; Για μένα, δεν έχει νόημα. Χίλιες φορές να επικεντρωνόταν σε ένα Saxon album, παρά έτσι.
Biff όμως είναι αυτός, τον λατρεύουμε και κάνουμε τα στραβά μάτια. Τουλάχιστον, ελπίζω συνθετικά να λέει πράγματα.
Πάρτε και το πρώτο single:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου