Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Σωστότατη η απόφαση των MANOWAR ν' αποσυρθούν

Το Σάββατο που μάς πέρασε, κάθισα με χαρά ν' ακούσω το πρώτο από τα τρία E.P που οι MANOWAR θα κυκλοφορήσουν υπό τον τίτλο 'The Final Battle'.
Ξεκινώ με την πρώτη ερώτηση: Γιατί 3 E.P  κι όχι μια και καλή ένα ολοκληρωμένο album;
Βάζω ακουστικά. Λέω, δεν πιστεύω να είναι 4 κανονικά κομμάτια, σίγουρα θα υπάρχει ένα intro.
Σιγά την ανακάλυψη: Ξεκινάμε μ' ένα 2+ λεπτά intro. ΟΚ, για εισαγωγές θα μιλάμε; Επιβλητική, όπως κάνουνε χρόνια οι μάγκες.
Πάμε στο δεύτερο κομμάτι, το 'Blood And Steel' που είναι ένα τυπικό Manowar κομμάτι, τυπικότατο, που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο 'The lord of steel'. Ακούγεται ευχάριστα αλλά, μια απ' τα ίδια...
Το 'Sword Of The Highland', αναμενόμενα εντελώς ξεκινά, με τη γνωστή πίπιζα - τσαμπούνα (βλ. Grave Digger - 'Tunes Of War'), τραβά πολύ χρονικά η όλη εισαγωγή, μετά μου ακούγεται καλούτσικο. Άντε ενδιαφέρον.
Και φτάνουμε στο τελευταίο κομμάτι ''You shall die before i die' που δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Μάλλον και τα δυο μαζί. Ο De Maio στα γεράματα, θέλει να πάει για ένα τραγούδι πίσω από το μικρόφωνο. Αυτό δεν το καταδικάζω, έτσι ήθελε ο άνθρωπος. Το τραγούδι όμως και ουδέποτε έχω μιλήσει έτσι για τους Αμερικάνους, προκαλεί γέλια... Στην ουσία, ο De Maio μάλλον απαγγέλει και δεν τραγουδάει και το κυριότερο, δεν πίστευα στ' αυτιά μου, από το τέταρτο λεπτό του τραγουδιού (να το κάνει ο Θεός...) ως το τέλος, επαναλαμβάνει αυτιστικά, τον ίδιο στίχο, περίπου 15 φορές. Αν ήταν βινύλιο, θα υπέθετες ότι κόλλησε η βελόνα...

Δύο περαιτέρω σκέψεις για τους MANOWAR:
Προσωπικά, μεγάλωσα με Manowar. Ουδέποτε υπήρξα φανατικός οπαδός τους, αλλά τη δισκογραφία τους από το 1983 ως το 1992 την προσκυνώ και την έχω χιλιοακούσει.
Επίσης, για να μη με θεωρήσουν κάποιοι εμπαθή, το προηγούμενό τους πόνημα 'The lord of steel' μου είχε αρέσει πολύ.
Όμως, κάποιοι λένε δικαίως ότι από τον Απρίλιο του 1996 και το 'Louder than hell', δηλαδή σε διάστημα 23 ετών έβγαλαν όλες κι όλες τρεις δουλειές, εκ των οποίων η μία είναι μάλλον απαράδεκτη (το 'Gods of war'). Από μόνο του το γεγονός δείχνει τέλμα, βάλτο σε δημιουργική έμπνευση.
Χρόνια τώρα, χωρίς τον Ross The Boss, αποφάσισαν μια τελευταία περιοδέια κι ένα τελευταίο 'σπαστό' album.
Θ' ακούσω και τα δυο επόμενα μέρη, με πολύ χαμηλά πλέον τον πήχη.
Στουντιακά μιλώντας, θα ήθελα να έχουν το τέλος που τους αρμόζει, μα κάτι τέτοιο δε φαίνεται στον ορίζοντα.
Άρα, από τη μία σωστότατη η απόφαση να αποσυρθούν.
Από την άλλη, θέλοντας αύριο να μιλήσεις στο παιδί σου για το κεφάλαιο  Manowar, δυστυχώς και τονίζοντας ότι δεν είμαι καθόλου παρελθοντολάγνος, θα του βάλεις ν' ακούσει το 'Thor'. To 'Defender'. To 'Wheels Of Fire'. To 'Hail and kill'. To 'Violence and bloodshed'. To 'Power of thy sword'. To 'Each dawn i die'. To 'Metal Daze'.
Ρε σεις, πολύ δεν αδίκησαν τον εαυτό τους οι MANOWAR, τα πολλά τελευταία χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου