Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Montrose, Iron Maiden κι άλλες ιστορίες...

Προ ολίγου καιρού, αναφερθήκαμε στο κομμάτι 'Space station No 5' το οποίο διασκεύασαν οι Maiden.
Οι Βρετανοί θρύλοι, λάτρευαν τους Montrose ούτως ή άλλως.
Οι Αμερικάνοι MONTROSE δεν ήταν μια τυχαία μπάντα. Στο ξεκίνημα αποτελούνταν από τον Montrose στην κιθάρα, τον τεράστιο Sammy Hagar (μετέπειτα Van Halen) στα φωνητικά),
Bill Church μπάσο και τον τεράστιο Denny Carmassi τύμπανα. Μιλάμε για έναν drummer από μια οικογένεια που το είχε: Πατέρας, θείος, αδερφός έπαιζαν κι αυτοί τύμπανα !!! Κι ο ίδιος, εκτός από τους Montrose έχει παίξει σε studio albums των Cinderella, Al Stewart, Whitesnake, Coverdale/Page κλπ.
Εκεί, στη δεκαετία του' 70 χαρακτηρίζονταν ως η απάντηση της Αμερικής στους Led Zeppelin. ΟΚ, δεν τους έφτασαν ποτέ αλλά τίποτε δεν είναι άσπρο / μαύρο. Στις δουλειές τους βρίσκεις αρκετά 'διαμαντάκια', άσε που το πρώτο ομώνυμο πόνημά τους είναι κάτι σαν best of.
Δε θέλω να συνεχίσω με τους Montrose. Επανέρχομαι στην αγάπη των πρώιμων Maiden γι' αυτούς. Τόση, που στο single 'Sanctuary' (23 Μαΐου 1980) το περιλαμβάνουν ως b' side cover τους παιγμένο live στο Marquee. 
Η πλάκα είναι ότι το ίδιο κομμάτι το ξαναβάζουν σε single τους, αυτή τη φορά  σε studio version, στο single 'Flight of Icarus' (11 Απριλίου 1983).
Το αυθεντικό κομμάτι βρίσκεται στο 'Paper money' album των Montrose (1974). 
Πάμε να τα δούμε σε δύο εκδοχές: Πρώτα σε μια σπάνια λάιβ εκτέλεση των Montrose κι έπειτα διασκευασμένο από Iron Maiden...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου