Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Album Reviews

* Με σχετική χρονοκαθυστέρηση , κάποιες κριτικές σε albums του 2016.

Οι Suicidal Angels, για άλλη μια φορά, με έκαναν να μη μετανιώνω για όλα αυτά (τα καλά) που λέω για πάρτη τους. Το 'Division Of Blood' είναι εξαιρετικό, η παραγωγή και πάλι αψεγάδιαστη, η πώρωση δεδομένη. Ειδικά, από το 1.21 και μετά όταν ο Μελισσουργός μας προετοιμάζει ... Welcome to the nightmare. ( 9 ) απλούστατα επειδή πιστεύω ότι δεν έφτασαν ταβάνι.
Το 'The Raging Tides' των Γερμανών Exumer δεν ανακαλύπτει τον τροχό αλλά είναι 



ένας thrash δυναμίτης που στέκεται αξιοπρεπέστατα, τουλάχιστον ( 8 ).

Τους Prong τους ακούγαμε από το ξεκίνημά τους, ο Tommy Victor είναι σπουδαίος και τα riff του στο  'X', επίσης σπουδαία. Ευχάριστη έκπληξη, το δίχως άλλο ( 8 ).
Οι Metal Church, φάνηκε από τα πρώτα promo video, κυκλοφόρησαν μια δουλειά, το 'XI', στα γνωστά μεν standards τους αλλά με πιο δουλεμένες συνθέσεις. Άνετα ( 8 ).
Άκουσα προσεχτικά τη νέα δουλειά των Destruction κι ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα γιατί κι αυτοί είχαν πέσει σε συνθετικό τέλμα. Στο 'Under Attack' έχουμε πιο φρέσκιες ιδέες, ποικιλομορφία και λόγο ύπαρξης εν τέλει. ( 8,5 ).
Απορώ, από την άλλη, γιατί σαν ηλίθιος, περίμενα χρόνια και ζαμάνια, νέα δουλειά από τους Omen.
To 'Ηammer Damage' κατήντησε από άποψη αναμονής Chinese Democracy και να πεις χαλάλι η αναμονή... όχι, δε θα το πω. Το album είναι επιεικώς μέτριο, ανέμπνευστο, με μέτρια παραγωγή. Έχω μεγάλο σεβασμό στον Kenny Powell αλλά όχι ... ( 4,5 ).
Όποιος δεν άκουσε το νέο EP των Candlemass 'Death Thy Lover' κι ανήκει σ' αυτό το είδος, να το πράξει πάραυτα. 4 κομματάρες, κι αν είναι έτσι, ας βγάζουν EP από 'δω και στο εξής... ( 10 ).
Κλείνω με Fates Warning. Σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώθηκε ο φόβος μου ότι βγάζουν νέα δουλειά σχετικά σύντομα, και για τα δεδομένα της εποχής και τα δικά τους κλπ. Το 'Theories Of Flight' ζέχνει λυρισμό και ποιότητα κι είναι ένα πολύ καλό πόνημα. Μάλλον, πάρα πολύ καλό ( 8,5 ).

Θ' ακολουθήσει και β' μέρος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου