Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Saxon, Live In Salonica, 26th October 2014, Review.

Ο άγραφος metal νόμος που λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε συναυλία των  Saxon και να μην περάσεις καλά, ίσχυσε για μια ακόμη φορά.
Εμείς που βρεθήκαμε στο γνωστό συναυλιακό χώρο της συμπρωτεύουσας, γίναμε μάρτυρες, συμμέτοχοι, κοινωνοί της μόλις δεύτερης συναυλίας των Βρετανών metal  godz σε μια ιστορική ούτως ή άλλως  tour η οποία γιορτάζει τα 35 χρόνια της μπάντας από τότε που άρχισε επισήμως να δισκογραφεί (1979, 'Saxon').

Παρά το ψύχος και το ψιλόβροχο γύρω στις 00:00 οπότε κι ο κόσμος αποχωρούσε, εγώ, οι φίλοι μου αλλά κι ο υπόλοιπος κόσμος, έφευγαν μ' ένα πλατύ χαμόγελο.
Εξηγώ τους προσωπικούς λόγους που έφυγα πολύ 'γεμάτος', πέραν των προφανών...
1. Η μπάντα ανέβηκε στη σκηνή δίχως ένα δευτερόλεπτο καθυστέρηση, ακριβώς στις 22.00 όπως  έλεγε το πρόγραμμα , δείγμα του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ  και της  ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ που την διακρίνει (σ.σ.: Όταν ένας κύριος από Αμερική, με 2 albums μέχρι τότε, έβγαινε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση ... ο νοών νοείτω ...).
2. Σε σχέση με την προ επταετίας  επίσκεψή τους (Inner Sanctum tour), έπαιξαν αρκετά διαφορετικά κομμάτια, κάποια απ' τα οποία για μας , εδώ στη Βόρειο Ελλάδα αποτελούν τοτέμ, όπως π.χ. το 'Broken Heroes'. Αλλά και τα 'R'n'R Gypsy', 'Ride Like The Wind', 'The Eagle Has Landed' ήταν μερικά από τα τραγούδια που το μακρινό '07, δεν ακούσαμε. Από εκεί και πέρα, ο γνωστός καταιγισμός  Saxon all time classics, που πίστεψέ με , κανένας, ποτέ δε βαριέται ν' ακούει και να τραγουδάει (ή ουρλιάζει ...). Εδώ, μόνο ένα μικρό παράπονο, από τον Biff, καλοπροαίρετα, ως οπαδός: Επειδή οι Saxon δεν είναι ένα συγκρότημα που δισκογραφικά έχει 'πεθάνει', απεναντίας βγάζει δίσκο κάθε 2 χρόνια μ.ο., κι επειδή το 'Sacrifice' ήταν πολύ καλό πόνημα, θα ήθελα (ή μήπως θα έπρεπε;) να έπαιζαν άλλα 1-2 κομμάτια απ' αυτό. Μπορούσαν.
3. Ο ήχος ήταν σπουδαίος κι ήταν απ'τις ελάχιστες φορές που έφυγα σπίτι και τ' αυτιά μου δε βούιζαν ...


* Από 'κει και πέρα, ο Biff θα είναι για πάντα ένας showman ολκής χωρίς όμως να κάνει καραγκιοζιλίκια, με οξυδέρκεια, σίγουρα βρετανικό φλέγμα αλλά και με παιδεία. Κανένας δε χαλιέται που λόγω ηλικίας, μεταφέρει refrains στο κοινό, το κάνουν και πολλοί άλλοι σπουδαίοι  hard/metal τραγουδιστές κι είναι ανθρώπινο. Σε γενικές γραμμές όμως, το λαρύγγι ακόμη μετράει.
Η μπάντα όπως πάντα σφιχτοδεμένη, με πολλή ενέργεια επί σκηνής και κινητικότητα (εκτός του Quinn). Να σημειώσω ότι εκτάκτως, ο Nibbs Carter (μπάσο), δεν ήταν στη σκηνή, λόγω προβλήματος υγείας της γυναίκας του, αλλά ειλικρινά, μέχρι να το πει ο Biff on stage, δεν το είχα πάρει χαμπάρι, αφού εμφανισιακά,ο αντικαταστάτης του μ' αυτόν, μοιάζανε πολύ !!!
Ολοκληρώνοντας: οι Saxon, όπως αναμενόταν τίμησαν όλους όσους ήρθαν να τους απολαύσουν (αρκετοί από Κατερίνη) κι έγιναν μια ΨΥΧΗ με το κοινό τους (αρκετό γυναικείο, μάλιστα...) στη 1 ώρα και 52 λεπτά που βρέθηκαν στο σανίδι.

@ Τις επόμενες μέρες η μπάντα κυκλοφορεί νέο τριπλό cd/dvd, καλά επιμελημένο, μα εμείς τ' αρρωστάκια, περιμένουμε νέα δουλειά, λογικά μες στο 2015 ! 

Long Live SAXON !!!   - Lef

To βίντεο που ακολουθεί είναι ένα μικρό μόνο απόσπασμα απ' το 'The Bands Played On', σε hd εκδοχή του φίλου  Όφλη.

SAXON-And the Bands Played On from mike oflis on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου