Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Metallica's 'Hardwired...', Two yearz after

Τώρα, αποστασιοποιημένοι απ' τη ζέση της αναμονής, με πιο κρύο μυαλό, μπορούμε ν' αποτιμήσουμε καλύτερα το προπέρσινο Metallica album 'Hardwired to self destruct'.


Λέω λοιπόν, ότι η καλή γνώμη που είχα τον Νοέμβριο του '16, δεν
ξεθώριασε στο πέρας του χρόνου. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή δουλειά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι στο 'Justice' έπιασαν ταβάνι δημιουργικότητας, άρα έκτοτε δεν ξεπέρασαν ούτε πρόκειται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, έχω την αίσθηση (σχεδόν σιγουριά) ότι το 'Hardwired...' είναι ό,τι καλύτερο μετά το 'Justice' και για μένα ισάξιο του (εμπορικότατου ηχητικά) 'The Black Album'...
Διπλό cd. Για το πρώτο, ούτε λόγος. Πίνεται μονορούφι αφού έχει τα πιο γνωστά, τα πιο πιασάρικα κομμάτια (Ομώνυμο, Moth into flame, Dream no more, τ' αγαπημένα μου).
Στο δεύτερο cd υπάρχουν κάποια fillerάκια. Ας πούμε, το 'Murder one' διατρέχεται απ' την ψυχολογική φόρτιση ότι είναι γραμμένο για τον μακαρίτη Lemmy, αλλά ως σύνθεση είναι παγερά ΑΔΙΑΦΟΡΗ. Ή το 'Spit out the bone', κρατά την παράδοση των Metallica ότι κλείνουμε μ' ένα thrash τραγούδι, δεν είναι κακό αλλά τέτοια μπορούν να γράψουν για πλάκα, ανά πάσα στιγμή.
 Όμως, καίτοι υποδεέστερο (το cd 2), έχει και πολύ καλά κομμάτια:
 Το 'Here comes revenge' ας πούμε, έχει ένα απ' τα πιο εθιστικά riff του συγκροτήματος, ενώ σε άλλο κλίμα αλλά με καλά κρυμμένες στιγμές είναι το 'ManUNkind', που είναι και η μοναδική σύνθεση που συνυπογράφει ο Robert Trujillo.
Όσοι είπαν ότι η προηγούμενη δουλειά τους ήταν επιτηδευμένα σκληρή είχαν μάλλον δίκιο. Όσοι είπαν ότι η προπέρσινη δουλειά τους έχει και πολλές στιγμές 'Load -  Reload' είχαν επίσης δίκιο, με τη διαφορά ότι τότε κάποιοι μίλησαν με το σωστό παρότι αδόκιμο όρο bluesy metal, ενώ εδώ τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Βέβαια, πριν κλείσουμε, να πούμε ότι περιμέναμε από το μέγεθος METALLICA κάτι πιο δικό τους σε ό,τι αφορά το εξώφυλλο. Οι Αμερικάνοι sludgers Crowbar που είπαν ότι πήραν την ιδέα του περίεργου εξώφυλλου, από δικό τους εξώφυλλο, είχαν ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. Απλά, κοιτάξτε το εξώφυλλο του δίσκου των Crowbar που σημειωτέον είχε κυκλοφορήσει το 1998 και θα καταλάβετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου