Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Friday On My Mind

Εδώ θα έχουμε ένα παράδειγμα πώς ένας μεγάλος καλλιτέχνης όπως ο Gary Moore μπορεί να απογειώσει ένα τραγούδι. Εν προκειμένω, το 'Friday On My Mind'.
H original εκδοχή ανήκει στους The Easybeats, εν έτει 1966, παρακαλώ. Την ακούμε.


21 χρόνια μετά ο Ιρλανδός κιθαρίστας αποφασίζει στο πολύ καλό 'Wild Frontier' να το διασκευάσει. Θεωρώ ότι με την κιθαριστική δουλειά που κάνει ο μακαρίτης απογειώνει το τραγούδι. Ακούμε.


Στο συγκεκριμένο δίσκο η μπάντα του Gary Moore είναι τριμελής: Ο ίδιος κιθάρα / φωνή, ο Neil Carter keyboards (θυμίζω, 1987 είμαστε...) κι ο  Bob Daisley μπάσο (Ναι, ο γνωστός μπασίστας του Ozzy, των Sabbath μεταξύ των άλλων...).
Παρεμπιπτόντως τώρα, στις 6 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το χαμό τού Gary Moore. O Daisley δεν ξέχασε (και μπράβο του) τον πρώην συνεργάτη του.
 Έγραψε επί λέξει στη σελίδα του στο Facebook: Σήμερα είναι μια στενόχωρη μέρα, είναι η έκτη επέτειος από το θάνατο του σπουδαίου Gary Moore. Ήταν ένας από τους καλύτερους ποτέ κι υπάρχουν αρκετοί από μας που μας λείπει ανυπόκριτα. Όχι μόνο για το κιθαριστικό του παίξιμο αλλά για τη φιλία του, την αίσθηση του χιούμορ και τη μοναδικότητά του. RIP Gary, I' ll see you over there.
Μπράβο ξανά στον Bob. Όσο για τον Gary θα μας συντροφεύουν οι μουσικάρες του όπως έχει γίνει και με πολλούς άλλους τεράστιους του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου