Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Album Reviews

Οι Tygers Of Pan Tang είναι ένα συγκρότημα που χρήζει σεβασμού:



Και επειδή όρισαν στις αρχές των 80s τον NWOBHM ήχο (ασχέτως αν ποτέ δεν έφτασαν σε
δημοφιλία Iron Maiden, Def Leppard, Saxon) και δευτερευόντως γιατί έπαιξε (έστω για δυο δίσκους...) κιθάρα σ' αυτούς ο τιτανοτεράστιος John Sykes.
Η ομώνυμη  δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα, είναι συνολικά η 11η κι ομολογώ ότι μ' ενθουσίασε και ως ποικιλία συνθέσεων και ως riffολογία και ως παραγωγή. Να σημειώσω ότι το μόνο ιδρυτικό μέλος είναι ο κιθαρίστας  Robb Weir αλλά οι πιο ... νέοι τιμούν τ' όνομα των Τίγρεων ...  (9).
Από τους Testament περιμένεις χρόνια τώρα, μια δεδομένη minimum ποιότητα. Το νέο τους πόνημα 'The Brotherhood Of Snake' την (ξανα) διαθέτει, όμως, θα έλεγα ότι υπάρχει μια κάποια στασιμότητα. Ή αν θες, παρά τα καλά γνωστά riffs, δε μπορώ να πω ότι υπήρχαν πολλές στιγμές που με ξεσήκωσαν ...(7).
Οι Pretty Maids βγάζουν το 'Kingmaker', δυο χρόνια μετά το 'Louder Than Ever'. Μιλάμε για μια μπάντα (από το Χόρσενς της Δανίας) η οποία εν Ελλάδι έγινε ευρύτερα γνωστή σε δυο περιπτώσεις: Μια το 1987 με το εκπληκτικό 'Future World', και μια με την καρα-εμπορική διασκευή στο 'Please Don't Leave Me', το 1992, που έγινε σούπα στα τότε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.
 Σταθερή αξία το δίδυμο Atkins - Hammer, έβγαλαν μια σπουδαία δουλειά που σίγουρα θα είναι στα 25 καλύτερα του μπλογκ για το 2016. Με ποικιλία ρυθμών, μελωδιών και ύφους και μ' ελάχιστα fillers. (9).
Κλείνουμε με δυο live που λόγω της φύσης τους δεν παίρνουν βαθμό:
'Ten Thousand Ways To Die' απ' τους Obituary οι οποίοι μας δίνουν αρχικώς δυο νέα, καλά στούντιο τραγούδια στο ύφος των τελευταίων ετών κι ακολουθούν 11 live death metal δυναμίτες, καθένας όμως από διαφορετικό μέρος.
Και οι ακούραστοι Saxon που έβγαλαν το διπλό live 'Let Me Feel Your Power', στα γνωστά χρόνια τώρα, σπουδαία standards. Είναι συνολικά το 11ο ζωντανό δημιούργημα των Βρετανών και ναι, έχουνε περάσει 34 ολάκερα χρόνια όταν είχαν κυκλοφορήσει το ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟ πρώτο live ever, 'The Eagle Has Landed'... To album είναι χορταστικό με 32 κομμάτια (16 + 16) και το χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν κομμάτια κι από το περσινό 'Battering Ram' αφού ως γνωστόν πάντοτε τιμούν τις νέες τους δουλειές και στο σανίδι και δεν παίζουν ποτέ  απλά ένα best of (όπως κάποιοι άλλοι...).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου