Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

30 yearz metal fun: 30 favs albums

The Ultimate Sin' - OZZY

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου 1986.

The ultimate sin.jpg

Κι ενώ βρίσκομαι στα πρώτα βήματα της metal ζωής μου, ο Ozzy κυκλοφορεί το 'The Ultimate Sin'.
O Ozzy στη δεκαετία του '80, είναι, αν και σε προσωπική καριέρα,
hot  όνομα. Κατά συνέπεια, κάθε νέα του κυκλοφορία θεωρούνταν κομβική.
Με τα φιλαράκια μου, το ξεπατώσαμε. Τ' ακούγαμε επί καιρό,απ' την αρχή ως το τέλος αν και, ουδέποτε θα σού έλεγα (έτσι και τότε) ότι η μπάντα του Ozzy είναι στι 10 καλύτερές μου.
Αλλά, είπαμε: Σεβασμός στον 'Αρχιερέα'.
Μπορεί ο ίδιος, να το απαξίωσε χρόνια μετά, με το σκεπτικό ότι κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων ήταμ μες στη μαστούρα και το πιώμα, προσωπικά όμως ουδέποτε νοιάστηκα για το αν ένας καλλιτέχνης είτε απαξιώνει είτε - το αντίθετο - εξυψώνει μια δουλειά του. Κοιτώ αν εμένα, μού λέει κάτι. Και το 'The Ultimate Sin', μού είπε πολλά.
Το ομώνυμο κομμάτι έχει έναν ρυθμό εθιστικό, ό,τι πρέπει για αρχή. Εν συνεχεία το πράμα αγριεύει και τότε, στο σύντομο αλλά καταιγιστικό solo, καταλαβαίνουμε (ξανά...) τι εστί Jake E. Lee. Για όποιον δεν κατάλαβε, μιλώ για το 'Secret Loser'. Φυσικά, ο σπουδαίος Lee έχει συγγράψει όλα τα κομμάτια του δίσκου μαζί με τον Bob Daisley (εκτός του 'Shot In The Dark'), οπότε τον κρίνουμε κι ως συνθέτη.
Προσωπικά, με συγκινεί ιδιαίτερα κι η β' πλευρά του -τότε- βινυλίου με κομμάτια όπως 'Lightning Strikes', 'Fool Like You', 'Shot In The Dark' και εν τέλει, συνολικά, το μόνο κακό τραγούδι είναι το 'Thank God For The Bomb'.
Για τον Μεγάλο τα είπαμε, οι κριτικές ήταν μέτριες κι υπήρχαν κατηγορίες για πιο εμπορικό ήχο (αλλά σκεφτείτε μια μεγάλη μπάντα την ίδια χρονιά (1986) που δεν έβγαλε πιο εμπορικό δίσκο) κι εμένα μ' αρέσει 30 χρόνια μετά.

Extra Infos - Τύμπανα παίζει ο μακαρίτης (2002, από καρκίνο) Randy Castillo ο οποίος είχε έρθει με μεταγραφή από την μπάντα της Lita Ford.
Ο δίσκος ήταν αρχικά να ονομαστεί 'Killer Of Giants'. Κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή, ο Ozzy άλλαξε τον τίτλο. Η πλάκα είναι ότι το 'Killer Of Giants' είναι ένα αντι-πολεμικό τραγούδι κι αναφέρεται φανερά στην πυρηνική απειλή.  Πώς τα έφερε λοιπόν η τύχη, και στις 26 Απριλίου, δυο μόλις μήνες αφ' ότου βγήκε στην αγορά το album, έγινε το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ...

Τραγούδι - κόλλημα: 'Secret Loser'

Tracklist




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου