Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

30 yearz metal fun: 30 favs albums

'RAM IT DOWN' - JUDAS PRIEST


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Μαΐου 1988

Αυτοί που παρακολουθούν το σχετικό αφιέρωμα, θα στοιχημάτιζαν ότι θα έβαζα από Priest το 'Painkiller'.




Ξαναλέω, το αφιερωματάκι λέει, 30 αγαπημένα κι όχι καλύτερα. Γιατί αντικειμενικά μιλώντας 'Το Παυσίπονο' είναι καλύτερο. Γνωστό. Αλλά εδώ, μιλάμε για 'αδυναμίες'...
Παραθέτω το κειμενάκι, όπως ακριβώς - για άλλο λόγο- το είχα γράψει πριν αρκετό καιρό ... Απλώς, θα χρειαστεί να συμπληρώσω το tracklisting και τα extra infos...

"Καλοκαιράκι 1988. Φροντιστήριο Αγγλικών πάω. Πριν φθάσω στο φροντιστήριο, περνάω από δισκάδικο της πόλης (της εποχής...) με το ακριβοθώρητο χαρτζιλίκι μου και χωρίς πολλές περιστροφές αγοράζω - πάντα σε βινύλιο...- το τότε νέο πόνημα των heavy μαστόρων JUDAS PRIEST με τίτλο 'Ram It Down'. Πότε τώρα, να τελειώσει το μάθημά μου ,να πάω σπίτι και με τρεμάμενα χέρια να βγάλω το βινύλιο και ν΄ακουμπήσω πάνω τη βελόνα.
Σαν σήμερα, λοιπόν, 17 Μαΐου 1988 κυκλοφόρησε το εν λόγω album.
Και χρωστώ, γραπτώς τώρα, δυο λογάκια : 
Είναι κατ΄εμέ, ένα από τα πιο ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ albums των μαστόρων. Κι αυτό διότι είχε με το πέρασμα του χρόνου διττή ατυχία: Πρώτον, κυκλοφόρησε μετά το TURBO που είχε μουδιάσει λίγο τον κόσμο κι ο κόσμος ήταν - το θυμάμαι... - ψιλοπροκατειλημμένος. Δεύτερον, αμέσως μετά βγήκε το PAINKILLER κι έτσι αυτό, μονομιάς ξεχάστηκε.
Θα πω το εξής: Αν με ρωτάς αν το βάζω στο TOP 5 αγαπημένων albums του group θα σου πω όχι. Όμως, είναι πολύ καλό, στιβαρό, με τουλάχιστον 5 συνθέσεις σε υψηλό επίπεδο και σε κάθε περίπτωση δεν είναι κακό όπως μερικοί μυαλοπώληδες προσπάθησαν να μας πείσουν... LONG LIVE JUDAS PRIEST !!!"


Extra Infos: Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων ο drummer Dave Holland ( απ' ό,τι θυμάμαι, αργότερα πιάστηκε απ' τις Αρχές για ... παιδεραστία) είχε προβλήματα υγείας κι έτσι πολλά τύμπανα δεν είναι ... τύμπανα, μα drum machine... Φυσικά, είναι κι η τελευταία του στούντιο συμμετοχή πριν έρθει ο τεράστιος Scott Travis.

Στις Η.Π.Α, έφτασε ως το Νο 31 κι έγινε χρυσό.

Τραγούδι - κόλλημα: Το ομώνυμο: Έχει μια δυναμική, έναν τσαμπουκά ... Τι καλύτερη αρχή.

Tracklist













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου