Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

30 yearz metal fun: 30 favs albums

'All Hope Is Gone' - SLIPKNOT

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Αυγούστου 2008

* Αν  είσαι  metalholic, θα θυμάσαι ότι το έτος 2008, ήταν το έτος των μεγάλων επιστροφών: οι Def Leppard, Guns' n' Roses, Metallica, Testament, Motley Crue, AC/DC είναι μόνο κάποιες από τις μπάντες - μεγαθήρια που εκείνο το έτος είχαν επιστρέψει δισκογραφικά μετά από αρκετά έως πολλά ( ... Chinese Democracy) χρόνια.
Εκείνη τη χρονιά επιστρέφουν, και τα παλικάρια απ' την Iowa, οι SLIPKNOT, 4 έτη μετά το 'Vol. 3'.



Το εννιαμελές σχήμα, ήταν ήδη από το τέλος της προηγούμενης
χιλιετίας το next big thing εν γένει στον ακραίο ήχο κι ήταν επίσης το σχήμα που αντιπροσώπευε το 'love it or hate it': Με φανατικούς οπαδούς αλλά κι εχθρούς. Κι επίσης το σχήμα που αποτέλεσε τους 'ήρωες' των μεταλλάδων που γεννήθηκαν από τα μέσα των 80s κι έπειτα.
Καλός ο πρόλογος. Το 'All Hope Is Gone' έχει ρίξει σε πολλά τραγούδια ταχύτητα. Έχει ρίξει και τραχύτητα. Ναι, θα τολμήσω να πω ότι έχει μελωδικά στοιχεία. Ότι είναι Slipknot, είναι. Αλλά είναι πιο 'αγαπησιάρικο'. Λιγότερο πλέον για 15χρονους. Ποιοτικότερο. Λιγότερο χαοτικό.
Τελικά από τα albums της περασμένης δεκαετίας που τα έχω ακούσει πάνω από 30 φορές ολάκερο. Και ξέρεις, στην εποχή του download και τα έχουμε όλα όποτε θέλουμε, δεν είναι και λίγο...


Extra Infos: Η τέταρτη δουλειά των 'μασκοφόρων' έβγαλε 5 singles, με το 'Psychosocial' (κυκλοφόρησε στις 7 Ιουλίου του '08) να μένει περισσότερο στη μνήμη του κόσμου.

Δυστυχώς , το υπέροχο αυτό album ήταν το τελευταίο για δυο μέλη που ήταν εκεί απ' το ξεκίνημα: Ο μπασίστας  Paul Gray βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου το Μάιο του 2010, ενώ ο τεράστιος Joey Jordison εγκατέλειψε το συγκρότημα το Δεκέμβριο του '13 κι ενώ είχε δημιουργήσει τους Scar The Martyr ( που κι αυτοί διέλυσαν και τώρα ο Joey έχει νέο project, τους Vimic και μπλα...μπλα...).

Tracklisting


1. ".execute." 1:50
2. "Gematria (The Killing Name)" 6:03
3. "Sulfur" 4:39
4. "Psychosocial" 4:45
5. "Dead Memories" 4:30
6. "Vendetta" 5:17
7. "Butcher's Hook" 4:16
8. "Gehenna" 6:53
9. "This Cold Black" 4:42
10. "Wherein Lies Continue" 5:38
11. "Snuff" 4:36
12. "All Hope Is Gone"  4:47

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου