Σάββατο 28 Μαΐου 2016

30 yearz metal fun: 30 favs albums

MANOWAR - 'Fighting The World'

ManowarFightingtheworld.jpg

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Φεβρουαρίου 1987

Ούτως ή άλλως, θα έμπαινε στη λίστα με τ' αγαπημένα μου των 30 χρόνων.
Εξ' αφορμής όμως της ανακοίνωσης ότι κάνουν μια τελευταία
περιοδεία και σταματάνε (σ.σ.: πολλοί ήδη το αμφισβητούν...) το επέσπευσα.
Κατ' αρχάς, αφού μιλώ για την προσωπική περίοδο 1986-2016, δε θα μπορούσα να βάλω κάποιο από τα προγενέστερα θεϊκά albums. ίσως κάποιοι να πούνε ότι το (επόμενο) 'Kings Of  Metal' είναι καλύτερο. Δεν αμφιβάλλω. Μα εδώ μιλάμε για αγαπημένα.
Εν προκειμένω, μιλώ για ένα πόνημα που αφ' ενός δε βρίσκω έστω ένα τραγούδι αδιάφορο, αφ' ετέρου πρέπει να το έχω ακούσει τουλάχιστον 100 φορές ολόκληρο.
Εκείνη την εποχή που πολλοί δε ζήσατε, το να μπούνε οι Manowar στα σαλόνια του MTV (με το video clip τού 'Blow your speakers'), ήταν είδηση, για κάποιους ίσως και ξεπούλημα. Για τους ίδιους πάλι, ευκαιρία να τους γνωρίσει ένα ευρύτερο κοινό πέραν των πιστών που από το 'Battle Hymns' ακόμα, ορκίζονταν στην Valhalla... Και να φανταστείς ότι το 'Blow...' παίζει να είναι το λιγότερο εμπνευσμένο κομμάτι του album.
Ήδη από το ομώνυμο και το τριπλό 'Fight' (που ακούγεται όμως σαν ... Fast) η αδρεναλίνη έχει ανέβει επικίνδυνα, η τεστοστερόνη το ίδιο. Ύμνος. Όπως το 'Violence And Bloodshed'. 'Όπως το 'Defender'. Όπως το Holy War' με τον Ross να θερίζει.
 Η δισκάρα κλείνει με τον πλέον εμφατικό, ανδροπρεπή, λυρικό τρόπο: 'Born to teach them all to heel - Black Wind, Fire and Steel'.
Στην πραγματικότητα, ο De Maio και η (εκλεκτή) παρέα του, δε χρειάστηκαν καν 35 λεπτά για να μας δώσουν ένα γερό 'πολεμικό' ράπισμα. Respect.

Έξτρα πληροφορίες: Λέγεται ότι είναι το πρώτο χρονικώς metal album που εξ' ολοκλήρου ηχογραφήθηκε ψηφιακά.
* Το ομότιτλο κομμάτι το διασκεύασαν οι Mystic Prophecy (Δ. Λιαπάκης + Gus G.) στο 'Regressus' album ως bonus track.

Τραγούδι - κόλλημα: 'Defender'




1. Fighting The World

2. Blow Your Speakers

3. Carry On

4. Violence And Bloodshed

5. Defender

6. Drums Of Doom

7. Holy War

8. Master Of Revenge

9. Black Wind, Fire And Steel













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου