Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Τελευταίες δισκοκριτικές (Reviews)

Ξεκινώ με τους Γερμανούς (από το Ίνγκολσταντ) Bon Fire, που κυκλοφόρησαν το 15ο studio album τους. Με νέο τραγουδιστή τον David Reece, που για όσους στα 80s ήταν
αρρωστάκια με Accept, θα θυμούνται ότι τραγούδησε στον δίσκο τους 'Eat The Heat', βγάζουν ένα αξιόλογο hard rock πόνημα, που ναι μεν δε θα έτρεχες στο δισκάδικο να το αγοράσεις αλλά ευχάριστα θα πήγαινες να τ' ακούσεις live. Ενδιαφέρουσα 'συντροφιά' για  το επερχόμενο θέρος. (7,5 /10).
Χωρίς να το καταλάβουμε, οι Σουηδοί Hardcore Superstar έφθασαν τη δέκατη δουλειά τους, την ομώνυμη. Προσπαθούσα μάταια να καταλάβω πώς κάποιοι (μάλλον για συμφεροντικούς λόγους...) προσπαθούσαν να μας τους παρουσιάσουν ως τους νέους Motley Crue ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων ... Ιεροσυλία. Προσπάθησα να πειστώ από τη νέα τους δουλειά και δεν πίστευα στ' αυτιά μου ... Τουλάχιστον αδιάφορη, μην πω τίποτε άλλο ... ( 3/10 ).
Το να φεύγεις από ένα γνωστό συγκρότημα και την ασφάλεια που σου παρέχει και να συνεχίζεις να βγάζεις καλή μουσική, δεν είναι εύκολο. Δε φτάνουν τα credits, πάντα, εκτός αν είσαι Halford ή Kai Hansen... O David Shankle ήταν ο κιθαρίστας των Manowar στο 'Triumph of steel' του 1992. ΟΚ. Ακολούθησε solo καριέρα. To φετινό 'Still a warrior', είναι το τρίτο του album μέσα σε μια  12ετία.
Καλοπαιγμένες κιθάρες, αλλά το ζητούμενο είναι οι συνθέσεις που είναι από μέτριες (οι περισσότερες) έως πολύ καλές (οι λιγότερες). (5,5 / 10).
Άξιζε η αναμονή, 18 χρόνων, για μια νέα δουλειά από τους Faith No More; Για το μπλογκ, όχι. Με παραγωγό τον Billy Gould,οι  More προσπαθούν να συμπτήξουν αδιάφορες ιδέες μέσα σε 39 λεπτά ... Πολύ κάτω ο πήχυς για ένα τόσο μεγάλο group (4/10).
Τελειώνω με KAMELOT. 'Οπως έγραφα και σε γνωστό social media, να 'σαι καλά ρε Youngblood.
Στο 'Poetry...', ως οπαδός της μπάντας ήμουνα συγκρατημένος. Στο 'Silverthorn' (2012), με τον Kraverick  πλέον στα φωνητικά αναθάρρυνα δικαίως. Και φτάνουμε τώρα στο 'HAVEN', όπου οι Kamelot φτάνουν και πάλι στα υψηλά standards που τους μάθαμε και τους θέλουμε. Με συνθέσεις ιδιαίτερου επιπέδου, πολυποικίλες, ταξιδιάρικες που χρήζουν ακουστικών, με τον Youngblood να ζωγραφίζει, τον Palotai στα πλήκτρα να βάζει πινελιές, τον Kraverick σε υψηλά επίπεδα ερμηνείας.
Εκπληκτική παραγωγή όπως πάντα. Και VIP προσκεκλημένοι. Το 'Liar liar' με την Alissa των Arch Enemy, είναι απ΄τα καλύτερα ever  Kamelot τραγούδια.... (9/10, διότι 10 παίρνει μόνο το 'Black Halo').



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου