Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Helix, Unexpectable

Χάρη στη γνωστή μουσική υπηρεσία  SPOTIFY,  σήμερα Κυριακή πρωί, ανακάλυψα με μέγιστη χαρά ότι οι Καναδοί  Helix, με τόσα χρόνια καριέρας, από τη δεκαετίατου '70 ακόμη, μπορούν εν έτει 2014 να βγάζουν ένα πολύ πολύ καλό hard rock album.  Με ενδιαφέροντα τραγούδια, σωστή παραγωγή. Δεν το περίμενα, ομολογουμένως..
Η δουλειά λέγεται  'Bastard Of The Blues'.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Cover Of The Week - 'Rock Me Amadeus' (EDGUY)

O Tobias Sammett, στη φετινή δουλειά των Edguy, διασκευάζει με ωραίο τρόπο την τεράστια 80s  επιτυχία του Γερμανού  Falco.

Κριτικές σε albums της ημέρας

24 Σεπτεμβρίου σήμερα:
Αυτήν τη μέρα, το 1991 κυκλοφόρησε το 'Nevermind' των  Nirvana. Δίσκος - διχασμός. Επί χρόνια. Η άποψη του μπλογκ: Δισκάρα, δεν έχει σχέση με metalheadz, και δεν αποτέλεσε αιτία για να σβήσει τότε το metal ...Αυτό υπήρχε και θα υπάρχει.
Έναν χρόνο πριν,

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Oι Bon Jovi στα ντουζένια τους ...

19 Σεπτεμβρίου του 1988, ο Jon Bongiovi και η παρέα του κυκλοφορούν το 'NEW JERSEY'.



Μιλάμε για τεράστιες - και δικαίως - για το συγκρότημα εποχές ... Το αμέσως προηγούμενο  'Slippery When Wet'  είχε απογειώσει

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

September, 18th ...

Σαν σήμερα, το μακρινό  1982, οι  TWISTED SISTER συστήνονται στον hard / metal κόσμο, αφού  κυκλοφορούν την πρώτη τους δουλειά  'Under The Blade' ... 2 λέξεις: Θεϊκό πόνημα.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

The Silent Wedding, Η μπάντα που τελικά θ' ανοίξει για SAXON στη Θεσ/νίκη

Νο Μοre Tears ...

17  Σεπτεμβρίου σήμερα, και το 1991, πριν  δλδ. 23  έτη, ο Ozzy  κυκλοφορούσε το έκτο studio album του και δεύτερο κατά σειρά με τον Zakk Wylde στις  κιθάρες.
Η δουλειά είναι πολύ καλή (Mr.Tinkertrain, No More Tears, Hellraiser, Road To Nowhere μερικά τραγούδια που σίγουρα θυμάστε) με χαρακτηριστικό ότι 3 τραγούδια έχουν την συνυπογραφή του τεράστιου  Lemmy !
* Αφιερωμένο στον μακαρίτη τον παππού μου, που εκείνες τις μέρες είχα 'χάσει'...




Metallica, Η μπάντα του κωλοβαρέματος ...

Θα κυκλοφορήσουν 27 live cd ... Με τιμή, 417 δολάρια... Άντε από 'κει ρεεεεε .....

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Animalize

Σα χτες, το  1984, ήτοι πριν 30 έτη, οι  KISS κυκλοφορούσαν το 16ο πόνημά τους (υπολογίζοντας μέσα και τα 4 solo του κάθε μέλους το '78) με τίτλο 'Animalize'.
Μια απ'τις δουλειές της μεγαμπάντας, 



όπου προσπαθούν να ξαναβρούν την ταυτότητά τους, έπειτα από τα θριαμβευτικά γι' αυτούς  70s.
Από τις αγαπημένες δουλειές

Annihilation

Θα το ξαναπώ, δυο χρόνια μετά, που η σκόνη καταλάγιασε: Τηρουμένων των αναλογιών, της εποχής, της ηλικίας τους, το 'The Lord Of Steel' των  Manowar ήταν πολύ καλό. Μια απτή απόδειξη, το παρακάτω κομμάτι.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Latest Heavy Metal News

* Κι ενώ οι τεράστιοι Faith No More  ετοιμάζουν (τρίβουμε χεράκια...) το νέο τους πόνημα 17 χρόνια μετά, ο Mike Patton κι ο Dave Lombardo  θα ενεργοποιήσουν ξανά  τους Fantomas ... O δε Lombardo  μόλις κυκλοφορεί με τους Philm νέα δουλειά... Μπερδευτήκατε, ε;
* Οριστικό τέλος για τους  Chimaira ...
* Νέα τραγούδια ετοιμάζουν οι Queensryche, που όπως φαίνεται, ανέκτησαν την έμπνευσή τους, με τον ερχομό του Todd  La Torre ...
* Πάμε σε δηλώσεις:

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Να ζεσταινόμαστε ...

... Λιγότερο από 2 μήνες πλέον, που οι  Saxon θα ξαναεπισκεφτούν τη χώρα μας !!!
Εδώ, θ' ακούσουμε το υπερκλασσικό  'Princess Of The Night', live από το μακρινό 1983.
Το κομμάτι ανήκει στο 'Denim And Leather' (1981) και παρ' ότι αρχικά κάποιοι

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Don't Break The Oath

Σαν χθες, 7 Σεπτεμβρίου, όπως μου θύμισε ο καλός μου φίλος  Γκας, πριν 30 ολάκερα χρόνια, είχε κυκλοφορήσει το εκπληκτικό δεύτερο  album των  Mercyful Fate.
Διαδεχόμενο το 'Melissa', μάς ψάρωσε από το πρώτο κιόλας κομμάτι, το  'A Danderous Meeting' ... 'Υμνος. Το 'Come To The Sabbath', ήταν σε οποιαδήποτε κασέτα

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Tracklisting EXODUS Upcoming Album !!!

1. ‘Black 13’ (featuring Dan the Automator)
2. ‘Blood In, Blood Out’
3. ‘Collateral Damage’

Ήταν albumάρα !

Πριν περίπου 3 χρόνια, στις  12 Σεπτεμβρίου του 2011, οι Anthrax είχαν βγάλει το 'Worship music', επανερχόμενοι στη δισκογραφία -τότε- μετά από 8 χρόνια. Η δουλειά τους αυτή, ήταν σπουδαία και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Το λέω εγώ, που πάντα λέω ότι οι Anthrax ( Όπως κι οι Metallica ) δεν θα έπρεπε να είναι στο Big 4... Πάμε να θυμηθούμε ένα κομμάτι.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Striker, 'City Of Gold' , Review

Όταν κανείς  metalfun ακούει Καναδάς, το μυαλό του πάει κατ' εξοχήν, στους Annihilator και τους Voivod ...
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε. Από το 2009, η μέγιστη καναδική μπάντα είναι οι  STRIKER. Κι όχι μόνο. Οι μάγκες από το  Edmonton είναι μια από τις σπουδαιότερες heavy metal μπάντες των 10s. Πρόσεξε, άσε τις ταμπέλες traditional , true και δε συμμαζεύεται. Heavy metal. Ξερό. Ατόφιο. Νέτο.
Όποιος δεν τους έχει πάρει χαμπάρι - έστω και τώρα - μετά το τρίτο τους πόνημα  'City Of Gold', σημαίνει ότι ασχολείται με το metal, απλώς περιστασιακά. Όποτε θυμηθεί.
Τρίτη δουλειά σε 4 χρόνια, στη σημερινή εποχή, μόνο μια γκαυ**μένη μπάντα με σωρεία ιδεών, τολμά να κάνει. Και μπράβο. Γιατί δεν είναι μόνον η ποσότητα αλλά κι η ποιότητα.
Μιλάμε για θεϊκό album. Album χωρίς fillers. Album -εθισμός.
Είναι το album που θα ήθελαν να κάνουν οι Priest, οι Mercyful Fate, ίσως οι Metal Church πριν 20 χρόνια.
Περιμένω ήδη το επόμενο.
Πώς το είπαμε;