Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Τα 'χώνουν' οι Mogwai στους Metallica (δικαίως...)

Το θρυλικό Glastonbury Festival πήρε μια ενδιαφέρουσα απόφαση για το 2014, βάζοντας τους Metallica ως headliners σε μία από τις τρεις ημερομηνίες του φεστιβάλ . Πράγμα αρκετά περίεργο, καθώς το βρετανικό φεστιβάλ επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην indie rock, pop, rap, dance και world μουσικής , μεταξύ άλλων ειδών. Την ένταξη των Metallica στο line-up σχολίασαν οι αγαπημένοι των hipster-άδων, Mogwai, προσβάλλοντας την ίσως μεγαλύτερη metal μπάντα και αποκαλώντας το drumming του Lars Ulrich «απαίσιο».

Για να σας δώσουμε μια ιδέα, στο Glastonbury Festival θα εμφανιστούν φέτος οι Arcade Fire , οι Black Keys , Jack White , De La Soul , Skrillex και Dolly Parton που αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα του lineup αυτού του πολυποίκιλου φεστιβάλ. Παρ’ όλα αυτά, από τους εκατοντάδες καλλιτέχνες που πρόκειται να εμφανιστούν, οι Metallica είναι το μόναδικό metal συγκρότημα που συμμετέχει.

Παρά το γεγονός ότι θα είναι «μόνοι» τους στο Glastonbury, οι Metallica σίγουρα θα προσελκύσουν τεράστιο πλήθος θαυμαστών. Δυστυχώς για τους Mogwai , πρόκειται να παίξουν σε διαφορετικό stage την ίδια ώρα που θα εμφανίζονται και οι Metallica. Ίσως λόγω της απογοήτευσης τους, οι Mogwai μοιράστηκαν κάποια σκληρά λόγια για τα είδωλα της metal.
“Δεν μπορώ να περιμένω να ακούσω αυτόν τον τύπο (Lars Ulrich) να παίζει τα τύμπανα και πάλι - απίστευτα κακός” λέει ο Barry Burns(multi-instrumentalist) των Mogwai .
“Είναι απαίσιος.”

Ο τραγουδιστής Stuart Braitwaite προσθέτει:
“Ανυπομονώ να έρθει η ώρα που θα κάνουμε παύση στη σκηνή και θα ακούγεται το “Enter Sandman” στο βάθος, γιατί θα παίζουμε ταυτόχρονα. Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά γιατί όλη αυτή η αναστάτωση. Είναι μια αρκετά μεγάλη rock μπάντα και αυτό είναι ένα μεγάλο ροκ φεστιβάλ. Θα ήταν καλό να μπορούσαμε να πάμε πίσω στο χρόνο το 1989. Metallica live στο Glastonbury το 1989.”
Όταν αναφέρθηκε το γεγονός ότι η εμφάνιση των Metallica έχει θεωρηθεί αμφιλεγόμενη από κάποιους , ο drummer Martin Bulloch απάντησε:
“Επειδή είναι σκ@τένιοι.”
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη με την Guardian, ο Lars Ulrich πέταξε την ιδέα του να ανοίξουν το set τους στο Glastonbury με μια διασκευή στο “Wonderwall” των Oasis.

“O Jay - Z βγήκε και έπαιξε το “Wonderwall”, έτσι δεν είναι; Έτσι ίσως πρέπει να βγούμε στη σκηνή και να παίξουμε και εμείς τη δική μας εκδοχή του “Wonderwall”. Θα ξεκινήσουμε με αυτό το κομμάτι και βλέπουμε.”

Οι Mogwai κυκλοφόρησαν το όγδοο studio album τους , “Rave Tapes” νωρίτερα αυτό το χρόνο.


rockoverdose.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου