Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Από το Facebok του Παναγιωτόπουλου

Συμφωνώ μαζί του, γενικώς...

Metallica does Dio. Μια ακρόαση.
Tην 1η Απριλίου θα κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ-φόρος τιμής στον Ronnie James Dio, με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών και τίτλο “This Is Your Life”, περιέχει μάλιστα και το ομώνυμο τραγούδι από το άλμπουμ “Angry Machines”. Προεξάρχουσα θέση στο άλμπουμ αυτό έχει ένα εννιάλεπτο medley τεσσάρων τραγουδιών από τη χρυσή εποχή των Rainbow, όποy οι Metallica παίζουν τα “Light in the Black”, “Tarot Woman”, “Stargazer” και “Kill the King”. Λέγεται “Ronnie Rising”.
Ασφαλώς είναι συγκινητική η αφοσίωση των Metallica στο θρύλο που υπήρξε ο Ronnie και σε γενικές γραμμές το εν λόγω απόσπασμα ακούγεται ευχάριστα και τα 4 κομμάτια “δένουν” ωραία και αβίαστα μεταξύ τους. Ο καημένος ο James “yeeaaah!” Hetfield βέβαια εκτίθεται προσπαθώντας να ερμηνεύσει στη σκιά ενός τόσο ιδιαίτερου, εμπνευσμένου, ασύγκριτού τραγουδιστή όπως ήταν ο Ronnie και σε ορισμένα σημεία είναι για γέλια. Ο μόνος τεχνικά άρτιος (αλλά πάσχων από παντελή έλλειψη προσωπικού στιλ) μουσικός του γκρουπ, ο Kirk Hammett, αναπαράγει πετυχημένα το εκτυφλωτικό σόλο του Ritchie στο “Kill the King”, αλλά ως εκεί. Βέβαια, έτσι είναι οι Metallica. Αναμφίβολα ένα από τα πολύ σημαντικά και επιδραστικά συγκροτήματα στην εξέλιξη του μέταλ τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά παραμένουν το μέταλ συγκρότημα που ακούν κατά προτίμηση οι μη-οπαδοί του είδους. Ακριβώς όπως οι Bon Jovi ή οι U2 είναι τα ροκ συγκροτήματα για αυτούς που δεν αγαπούν το ροκ και αρέσκονται να λένε ότι έχουν και μερικά τέτοια ακούσματα.
Οφείλω, μετά το θάψιμο, να αναγνωρίσω στο κουαρτέτο ότι η καρδιά τους είναι στο σωστό σημείο, όπως αποδεικνύουν με τις αναφορές στο Ronnie Dio, στον Jon Lord, και στους Deep Purple όταν εισήχθησαν στο Rock n Roll Hall of Fame, αλλά αυτό είναι ένα καλαμπούρι με το οποίο θα ασχοληθούμε σε μελλοντικό σημείωμα.
Στο μεταξύ, μπορείτε να ακούσετε το “Ronnie Rising" εδώ :
http://ultimateclassicrock.com/metallica-dio-ronnie-rising-medley/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου