Σάββατο 4 Μαΐου 2013

A Tribute To Jeff...

Πριν γράψουμε δυο λόγια για τον αποθανόντα, κάνω μια πρόβλεψη (και μακάρι να πέσω έξω...) : δεν ξέρω αν οι SLAYER θα υφίστανται για καιρό ακόμα ως group. Μπορεί και ναι. Αλλά Slayer δίχως Jeff και Lombardo στο ήξεις αφίξεις δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν... Μακάρι να βρουν δύναμη και... μουσικούς να συνεχίσουν ο Kerry κι ο Tom...
Λοιπόν: Για όσους νέους νομίζουν ότι ο JEFF ήταν απλώς ο κιθαρίστας του group, όχι... δεν είναι έτσι...
Υπήρξε εν πρώτοις, συνιδρυτής μαζί με τον KERRY, του σχήματος πίσω στα 1981...
Από 'κει και πέρα, θα πω ότι είναι ο συνθέτης στο 90% των κομματιών τους. Στίχους γράφανε και οι άλλοι αλλά μουσική μόνο οι 2 κιθαρίστες και ξαναλέω: τα πιο πολλα και πιο καθοριστικα κομματια κάθε Slayer πονήματος τα είχε γράψει αυτός. Δείτε τα credits, αν έχετε βινύλια ή cd και θα καταλάβετε. Απλό παράδειγμα: Όλοι μα όλοι (μα όλοι...) προσκυνήσαμε στα τέλη των 80s εκείνη την εκπληκτική εισαγωγή στο ακόμα πιο εκπληκτικό εν συνόλω κομμάτι SOUTH OF HEAVEN... Δικό του είναι (και θα είναι για πάντα...).
Δεν ωφελεί να καταγράψω όλα του τα τραγούδια. Εμείς κατ' αρχάς τον ευχαριστούμε για όλες τις ιδέες που χρόνια κατέβαζε και μας έδωσε. Ευτυχώς η μουσική δεν είναι φαί που το τρως και μετά το αποβάλλεις... Η μουσική μένει στην αιωνιότητα. Και μπορεί οι Slayer να μην είναι τίποτε μουσικάρες αλλά είναι τα νιάτα μας, οι αναμνήσεις μας, τα χτυπήματά μας, πολλά.
Οι Slayer, δε θα είναι ποτέ ξανά ΙΔΙΟΙ. Ο Gary Holt είναι ΘΕΟΣ, αλλά είναι EXODUS... Όσοι τους δουν το Καλοκαίρι, θα το καταλάβουν.Και δεν είμαι κάθόλου κολλημένος με τα πρόσωπα... Αλλά εδώ μιλάμε για τον ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΝΘΕΤΗ, ξαναλέω...
Και ξέρεις κάτι; Δεν είναι όλοι AC/DC, που χάνουν κοτζάμ Bon Scott και σου τσαμπουνάνε ένα αλμπουμάκι της... πλάκας όπως το ...Back In Black.

Καλή δύναμη στα υπόλοιπα μέλη.

                           27 yearsofmetal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου