Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Heavy Metal In 00s

HEROES #8.


SLIPKNOT

Εντάξει: Εκ προοιμίου θα πω ότι μια μουσική που έχει δει attitudes συγκροτημάτων όπως Kiss, Al. Cooper, Crimson Glory, Mercyful Fate, Immortal, White Zombie, Mar. Manson κλπ. κλπ., δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι σοκάρεται από τους Slipknot.
ΟΚ, για μας που τα ζήσαμε όλα. Ο 15χρονος όμως στις αρχές των 00s, ένα ψάρωμα δεν το 'φαγε;
Τέλος με το image.
9 τύποι με έδρα την Iowa, στα 1999 μάς προετοιμάζουν με το ομώνυμο album. Μικρής διάρκειας κομμάτια που μόλις πας να μπεις στο... θέμα, έχουν τελειώσει. Ψαρωτικά φωνητικά από τον Corey,κι ένας drummer (Joey Jordison) που ψάρωσε αρκετούς ομότεχνούς του (μεταξύ των οποίων και τον Ulrich)...
Στη δεκαετία που εξετάζουμε, οι SLIPKNOT κυκλοφόρησαν 3 studio albums.
Το 2001 




το 'Iowa' προς τιμήν της γενέτειράς τους, το 2004 τo 'Vol.3' (και τα δύο έλαβαν αποθεωτικές κριτικές!), εμένα όμως η προσωπική μου αδυναμία είναι το 'All Hope Is Gone' (2008) που ούτως ή άλλως είναι η τελευταία τους δουλειά ( κι απορώ αν θα υπάρξει άλλη...)
Σ' αυτό το πόνημα, το γκρουπ έχει ρίξει κατά πολύ τις ταχύτητες κι όσο κι αν ακούγεται παράταιρο για ένα γκρουπ κατά βάσιν κάφρικο, βγάζουν ένα... αισθαντικό album. Προσωπικώς, το θεωρώ μέσα στα 5 καλύτερα albums ολάκερης της δεκαετίας.
Και ναι... και στην Ελλάδα το γκρουπ πούλησε πολλά t-shirts αφού για τη δεκαετία αυτή οι σύγχρονοι ήρωες των πιτσιρικάδων metal οπαδών ήταν οι τύποι από τη μακρινή Iowa...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου