Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Saxon, 'Sacrifice' Review

Σημείωση 1: Ο υπογράφων είναι χρόνια τώρα αρρωστάκι με τους Saxon. Για μένα και το 'Rock The Nations' είναι πολύ καλό album. Άσε που έχω την ΑΠΟΛΥΤΗ πεποίθηση ότι μόνο  1  κακό -στα 20 σύνολο- Saxon album υπάρχει , το Destiny...

Σημ.2: Ο Βiff δεν είναι Bruce. OK. O Bruce είναι καλύτερος φωνητικά.

Όμως, ο Biff είναι ο frontman του γκρουπ, ηγείται 35 χρόνια του γκρουπ,
δεν απεχώρησε, δεν ασχολείται με πιλοτάρισμα και 157 ακόμα δουλειές... Είναι ΕΔΩ, για το γκρουπ του.
Αν αύριο, ο γίγαντας θέλει να γράψει βιβλίο ή να βγάλει κι αυτός solo, άλλο θέμα.
Στο δια ταύτα, και σ' όποιον αρέσει:
Εικοστό  studio album. Το ανώτερο διάστημα μεσολάβησης ανάμεσα σε 2 albums, 3 χρόνια. ('92-'95 και  '01-'04) άρα τεράστιο credit.
Πώς είπες; Δε μετρά η ποσότητα; Γιατί να μη μετρά όταν συνδυάζεται με ΠΟΙΟΤΗΤΑ, απαντώ εγώ. Αυτό λέγεται  ΣΥΝΕΠΕΙΑ και  ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον πελάτη, σύμφωνα με τις δικές μου αρχές. Αν δεν μπορείς να γράφεις νέα μουσική, σπίτι σου. Και το πρόβλημα του downloading ισχύει και για τους  SAXON κι όμως ρισκάρουν. Σε κάθε περίπτωση, κάθε 2 χρόνια βγαίνουν  on the road με νέο υλικό (credit του κερατά...).  Φαντάσου ότι οι Maiden βγάζουν κάθε 4 έτη χώρια που συνθετικά  χειροτερεύουν και οι Priest μάς έχουν αφήσει από το '08  με το Nostradamus...
Επιστρέφουμε.
Το Sacrifice  κρατά σκάρτα  40 λεπτά. Ε, και; Δηλαδή, οι Metallica που έβγαλαν 8λεπτα κομμάτια,ακούτε πολύ συχνά το Death Magnetic; Και δεν κατάλαβα... πρέπει όλοι να γίνουν  Opeth και να γράφουν 12λεπτα κομμάτια; ;Oχι, δεν είναι η διάρκεια, είναι τα καλά τραγούδια. Αν είναι καλά, 40 λεπτά είναι ΑΡΚΕΤΑ (Το απέδειξαν πρόσφατα και οι Enforcer...)
Είναι albumάρα, το Sacrifice; Είναι πάρα πάρα πάρα πολύ καλό. Με heavy metal τραγούδια κι όχι κάτι σαν heavy metal, με μια σπουδαία παραγωγή και με το γκρουπ σε εκπληκτική φόρμα.
Αγαπημένα μου κομμάτια; Πέρα απ' το κλασσικό  ΟΛΑ, ας επιλέξω για αρχή το ομώνυμο,το Stand Up And Fight και το Wheels Of Terror. !!!

Οι SAXON  επέστρεψαν, όλοι στα λαγούμια σας !!!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9,5/10


1 σχόλιο: