Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Kανένα reunion Guns N Roses......

Το ξεκαθάρισε ο Axl.
Kαι γιατί με το... στανιό άλλωστε;



Αναλυτικά το γράμμα του Axl Rose:

«Προς: Το Rock And Roll Hall Of Fame, τους Οπαδούς των Guns 'N' Roses και κάθε ενδιαφερόμενο:

Όταν οι υποψηφιότητες για το Rock And Roll Hall Of Fame αρχικά ανακοινώθηκαν είχα
ανάμικτα συναισθήματα, αλλά προσπαθώντας να το δω θετικά, βλέποντας τον ενθουσιασμό των , ένοιωσα τιμή, ενθουσιασμό και ήλπιζα ότι με κάποιον τρόπο επρόκειτο για κάτι καλό. Τελικά  συνειδητοποίησα ότι, αν οι  Guns 'N' Roses εισέρχονταν θα ήταν μία μάλλον περίπλοκη και ιδιαίτερη κατάσταση. Από τότε μίλησα με οπαδούς, με μέλη της επιτροπής του Hall Of Fame, επικοινώνησα και διάβασα διάφορα δημόσια σχόλια από πρώην μέλη των Guns 'N' Roses, είχαμε συζητήσεις με τον πρόεδρο του Hall Of Fame, διαβάσαμε διάφορα δημοσιεύματα (κάποια γνήσια, κάποια συνεπαγόντουσαν) και διάβασα τα σχόλια άλλων καλλιτεχνών που έθεταν δημόσια τις σκέψεις τους για τους Guns και το Hall.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρώ πως ήμασταν πολύ ευγενικοί και ανοιχτοί σε μια φιλική λύση των θεμάτων ώστε να προκύψει κάτι. Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία των Guns 'N' Roses, αυτοί που σκοπεύουν να παρευρεθούν στο Hall για δικούς τους λόγους, επέλεξαν να συμπεριλάβουν την «δικιά μας» είσοδο (αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ, υποστηρίζω ή θεωρώ πως το Hall έχει δικαίωμα να παίρνει), και όπως (παρόλο που δεν είναι εύκολο εγχείρημα) χειρίστηκαν τα πράγματα αυτοί που ασχολούνται με το Hall of Fame χωρίς προσβολή προς οποιονδήποτε, αλλά η τελετή ένταξης στο Hall Of Fame δεν μοιάζει με κάτι στο οποίο με θέλουν ή με σέβονται.

Για την ιστορία, δε θα φθονούσα κάποιον από τους Guns για τα επιτεύγματα ή την αναγνώριση για κάτι τέτοιο. Ούτε εγώ ούτε κάποιος από τον χώρο μου είχε ζητήσει ή είχε την απαίτηση του Hall Of Fame. Είναι το δικό τους σόου, όχι το δικό μου.

Λέγοντας αυτά, θέλω να πω πως δεν θα παρευρεθώ στην Εκδήλωση Ένταξης στο Rock And Roll Hall Of Fame 2012 και ευσεβώς απορρίπτω την είσοδό μου ως μέλος των Guns 'N' Roses στο Rock And Roll Hall Of Fame. Είναι απαίτησή μου να μην εισαχθώ εν απουσία μου και παρακαλώ να γνωρίζετε πως κανείς δεν είναι εξουσιοδοτημένος, ούτε έχει άδεια να αποδεχτεί οποιαδήποτε εισαγωγή για μένα ή να μιλήσει εκ μέρους μου. Κανένα πρώην μέλος, εκπρόσωπος εταιρείας, ούτε του Rock And Roll Hall Of Fame πρέπει να υπονοήσει είτε άμεσα, είτε έμμεσα, είτε από παράλειψη ότι συμπεριλαμβάνομαι σε οποιαδήποτε διαδιδόμενη εισαγωγή των "Guns 'N' Roses". Αυτή η απόφαση είναι προσωπική. Το γράμμα είναι για να βοηθήσω να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα από τη δική μου πλευρά και την  δική πλευρά. Δεν έχει σκοπό να προσβάλλει, να επιτεθεί ή να περιφρονήσει κανέναν. Αν και, δυστυχώς, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν αυτοί που θα προσβληθούν (ένας Θεός ξέρει για πόσο ακόμα θα πρέπει να παλεύω με αυτά), σίγουρα δεν σκοπεύω να απογοητεύσω οποιονδήποτε και ειδικότερα τους οπαδούς, με αυτή την απόφαση. Από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας ψάξαμε ενεργά να βρούμε μία λύση σε κάτι που, με όλα τα δεδομένα, μοιάζει να μην έχει όφελος, τουλάχιστον για εμένα, μια κατάσταση «καταδικασμένος αν το κάνω, καταδικασμένος αν δεν το κάνω» γενικότερα.

Σε σχέση με οποιοδήποτε είδους reunion του lineup είτε του Appettite, είτε των Illusion έχω δημόσια καταστήσει τη θέση μου περισσότερο από ξεκάθαρα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Ο μόνος λόγος, αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη μου κάτω από το πρόσχημα «για τους οπαδούς» ή όποια άλλη δικαιολογία της στιγμής, για οποιονδήποτε να συνεχίσει να ρωτάει, να προτείνει ή να απαιτεί μια επανασύνδεση είναι λανθασμένες προσπάθειες για να μας αποσπάσουν την προσοχή από το τρέχον lineup του εαυτού μου, του Dizzy Reed, του Tommy Stinson, του Frank Ferrer, του Richard Fortus, του Chris Pitman, του Ron 'Bumblefoot' Thal και του DJ Ashba. Ο Izzy βγήκε μαζί μας μερικές φορές το '06 και τον κάλεσα να έρθει μαζί μας στη συναυλία στο LA Forum πέρυσι. Ο Steven ήταν στο σόου μας στο Hard Rock, αργότερα το '06 στο Las Vegas όπου τον κάλεσα στο after party και ανταμείφτηκα με τις επακόλουθες συνεντεύξεις του γεμάτες με ψέματα περί reunion. Πήρα το μάθημά μου. Ο Duff βγήκε μαζί μας το '10 και ξανά το '11 με την μπάντα του, τους Loades, ανοίγοντας στο Seattle και στο Vancouver. Για μένα, με την εξαίρεση των Izzy ή του Duff να βγουν στη σκηνή αν έχουν τόση προδιάθεση κάπου στο μέλλον για ένα τραγούδι ή δύο, αυτό είναι αρκετό.

Φαίνεται πως υπάρχει ατελείωτη ποσότητα φαντασιοπληξίας για χάρη της αυτο-προώθησης και τις επιχειρησιακές ευκαιρίες να καλύπτουν τις πραγματικότητες. Μέχρι κάθε ένα από εκείνους που προέκυψαν ή δημιουργήθηκαν με τα προηγούμενα lineup να έχει έρθει στο φως, δεν υπάρχει χώρος να εκτιμηθεί μια συζήτηση, πόσο μάλλον, δε, μια επανασύνδεση.    Ίσως αν ήσουν εσύ να ήταν διαφορετικά. Ίσως εσύ να το έκανες για αυτόν ή τον άλλον λόγο. Ειρήνη, τι άλλο μπορώ  να πω... Αγαπώ τη μπάντα μας τώρα. Είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλο όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Αγαπάμε τους οπαδούς μας και δουλεύουμε για να τους δίνουμε κάθε ίχνος ενέργειας και καρδιάς που μπορούμε. Οπότε, αφήστε τα πράγματα ως έχουν. Ώρα να προχωρήσουμε. Οι άνθρωποι χωρίζουν. Η ζωή δεν σου χρωστάει το δικό σου προσωπικό ευχάριστο τέλος, ειδικά εις βάρος κάποιου, ή στην συγκεκριμένη περίπτωση κάποιων άλλων.
Πάντως μπορούμε να αποφύγουμε τις βλακείες τύπου «δεν κάνει συναυλία,  εντυπωσιασμούς, κόλπα δημοσιότητας, ασεβής, δεν νοιάζεται για τους οπαδούς» όσο το δυνατόν συντομότερα και ας προχωρήσουμε. Μην το πάρετε στραβά. Για πάνω από μιάμιση δεκαετία έχουμε υποστεί τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τη λαιμαργία αυτής της βιομηχανίας, την πανταχού παρούσα, ατελείωτη από ότι φαίνεται παρουσία wannabes και αδίστακτων, ανεύθυνων μέσων. Όχι πως έχω να πω τίποτα για τη δεδομένη περίσταση, αλλά από την δική μου πλευρά σε σχέση τόσο με το Hall, όσο και με το reunion, η μπάλα δεν ήταν ποτέ στη δική μας πλευρά.
Κλείνοντας, ανεξάρτητα με αυτή την απόφαση και όσο κι αν είναι δύσκολο να το πιστέψετε ή ακούγεται ειρωνικό, θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιτροπή για την υποψηφιότητα και τις ψήφους τους για την ένταξη των Guns. Πιο σημαντικό είναι πως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς που είναι μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας κάθε επιτυχία που είχαμε πιθανή και που διασκεδάζουν και υποστηρίζουν τη μουσική των Guns 'N' Roses.
Εύχομαι στο Hall ένα καταπληκτικό show, συγχαρητήρια και στους άλλους καλλιτέχνες που εισάγονται και όσο για τους οπαδούς, ανυπομονούμε να σας δούμε στην περιοδεία!

Με εκτίμηση,
Axl Rose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου